Over Kunstfabriek Oss

Kunstfabriek is een atelier aan het St. Barbaraplein in de Osse binnenstad, waar personen met een verstandelijke of meervoudige beperking de mogelijkheid krijgen om hun creatieve talenten verder te ontwikkelen.

In een prettige inspirerende omgeving dagen we onze kunstenaars uit om zelf met ideeën te komen. Deze worden dan naar eigen inzicht en mogelijkheden verwezenlijkt. Natuurlijk helpen we hen daarbij op weg! We werken met verschillende schilder- en tekentechnieken, mozaïek, beeldhouwen, speksteen, keramiek, textiele werkvormen, papier-maché en al wat mogelijk is. Daarbij hebben we wekelijks terugkerende activiteiten, zoals muziek-, dans- en tekenworkshops.

Met onze kunstwerken treden we regelmatig naar buiten d.m.v. exposities, workshops en festivals. Door te vermaatschappelijken hebben we veel contact en samenwerking met instanties en bedrijven in en buiten Oss.

KunstFabriekOss is een onderdeel van Stichting Dichterbij. Binnen deze organisatie, voor mensen met een verstandelijke beperking en hun netwerk, hebben wij ruimte voor onze eigen visie en identiteit. We kunnen gebruik maken van allerlei expertise zoals gedragskundige, logopedist of fysiotherapeut als dit noodzakelijk is. 

Kom bij Kunstfabriek Oss!

Word kunstenaar

Wil jij je creatieve talenten ontplooien zodat jouw kunstwerk straks op een expositie te zien is of te koop is in onze winkel? Dan zien we je graag!

Word vrijwilliger

Kom bij ons werken als stagiaire of vrijwilliger en geef ons creatieve talent nog ’n extra zetje!.

Werk met ons samen

We hebben de mogelijkheid organisaties op creatief gebied te ondersteunen. We werken al met veel kunstgerelateerde organisaties samen uit de regio.

Zie jij jezelf in de Kunstfabriek?

Laat het ons nu weten!